mandag den 23. august 2010

Trae er at goere et comeback



Kan du huske de dage knudret-fyr kældre og træpaneler i den? Hvis jeg husker rigtigt, var det en 70'er ting. Så da vi købte et hus med paneler i 90'erne, den første prioritet i en genskab var at smide ud de forfærdelige vægge. En nylig artikel, Wood Design Fokus: Kindling Comfort, i \ "Kontrakt \" magasin med Stacy Straczynski tyder træ til væggene er tilbage. Måske er de eneste hæmmende faktorer er økonomien og pris.

Straczynski skriver \ "... træet har slået rod mod dagens stramme recessionstider budgetter til at udvide ud over sine traditionelle brug i erhvervslivet. Nu er træ der dukker op oftere som et design korte i gæstfriheden / restaurant, uddannelse og sundhedsvæsen projekter, samt i moderne arkitektoniske strukturer ... \ "

Det giver et comeback, fordi det er synligt grønne og producenter har foretaget ændringer i de produkter, der opfylder LEED standarder. \ "Stigningen i FSC certificering, vedvarende energikilder, og lav-og ikke-VOC lim og finish har spillet en stor rolle i at bringe denne krydret materiale tilbage i rampelyset som en levedygtig og bæredygtig løsning. \"

Straczynski fortæller os, at ikke blot træ få et rum føles varm, men er forbundet med komfort og kvalitet. Hun fortsætter med at diskutere, hvilke farver der bruges i design. Væk er den mørke skov. Nu efterspørgslen er for lettere nuancer og noget, der hedder ceruse. Ceruse, opdagede jeg, opnås ved at anvende en hvid materiale til træ, der er optaget af kornet. \ "Er kendt i England som" kalkede egetræ, "finish var populært i hele Art Deco æra og ansat af bemærkelsesværdige midcentury moderne pionerer herunder Jean-Michel Franck og Paul T. Frankl. En version af den teknik, med en hvide korn kontrasterende mod en sort plet, blev efterlignet i 1950'erne. \ "

Det synes den eneste bedrift tilbage bredere anvendelse af træ i design er økonomien.

Bev & Mike
Landfair Møbler + Design galleri
Bliv Vores Fan på Facebook

Ingen kommentarer: